Chiropractie

Duizeligheidsklachten

De extreme soepelheid van de nek – ter hoogte van de gewrichten van de halswervels – veroorzaakt de daaruit voortvloeiende kramp en verhoogde spanning in die wervels waar het contact tussen het spaakbeen en het verlengende deel van de wervelkolom in een hoek van 90 graden ligt. Dit is het zogenaamde stuitje of staartbeen. Bij cervicogene duizeligheid kunnen de uiteinden van de wervelkolom beklemd of afgekneld zijn, zoals bij veren of insectenbeten. Dit heeft tot gevolg dat de kraakbenen in de cervicale regio worden aangespannen, wat tot gevolg heeft dat de normale bewegingsvrijheid van de nekspieren wordt beperkt. De normale nekbeweging is naar voren, de Dr. steekt zijn hoofd naar voren, alsof hij in de spiegel wil kijken. De gebruikelijke hoge incidentie van foutieve nekbeweging gaat meer naar frontale lichaamsbeweging – de typische beweeglijkheid van hoofd en torso in zitten en staan.

Heen en weer lopen door de kamer of planken omver gooien zijn typische handelingen tijdens de sessie van een cliënt. Deze actie wordt door 5% van de vrouwelijke verpleegkundigen ondernomen. Het hoofd wordt ook goed ondersteund tijdens de hartkatheterisatie. Bij neiging tot cervicale rijpingsproblemen is het deel van de wervelkolom dat betrokken kan zijn, abnormaal gekanteld. De scheefstand van de wervelkolom tijdens de tweede fase van de zwangerschap wordt een scheefstand van de baarmoeder genoemd of een te geringe lengte van de buik.

De scheefstand van de wervelkolom kan worden gecorrigeerd door een chirurgische ingreep die cervicale disectomie wordt genoemd. Bij een scheefstand van de baarmoederbreuk is er sprake van overmatige rek van de wervelkolom (geestelijk en lichamelijk) vóór de breuk en mogelijk na de breuk. De gebruikelijke remedie is een herstel van de baarmoederbreuk. Het onvermogen om rechtop te zitten wordt een lumbale subluxatie genoemd. De cliënt ligt met het gezicht naar beneden en heeft geen controle over het bovenlichaam. Meestal is dit een ergonomische fout tijdens de bekkenbevalling. Omdat dit zonder waarschuwing gebeurt, beveelt de chiropractor een chiropractische aanpassing aan.

Wervelkolombeschadiging kan het gevolg zijn van soepel in een stoel glijden (een geluidloze, onderrugTRAM) of van een traumatische ervaring (zoals een ongeluk bij een controle). Er kan een andere aandoening zijn waar chiropractische aanpassing bij kan helpen.Vóór de manipulatie van de wervelkolom kan een echografie worden gemaakt om de oorsprong van de pijn te bepalen. Met behulp van echografie kunnen afwijkingen in de ruimte van de tussenwervelschijven worden vastgesteld.

Wervelkolommanipulatie kan worden toegepast. de chiropractor wordt geïnstrueerd hoe de aanpassing moet worden uitgevoerd zonder gebruik te maken van ultrageluid. Na de aanpassing wordt de cliënt geleerd hoe hij zijn activiteiten kan hervatten. De chiropractor geeft een extra aanpassing. In de derde fase van de zwangerschap kunnen beproefde chiropractische technieken worden gebruikt om verharde wervelkolombeperkingen los te maken en de zenuwen te beschermen tegen verder letsel.

Aangezien het uiteindelijke doel van chiropractische zorg is om de functie van de wervelkolom te herstellen, zijn er momenten dat een andere aanvulling op chiropractie nodig zal zijn. Het gebruik van warmte, koude, zachte oefeningen en massage kan ook nodig zijn om de functie volledig te herstellen. Zonder het hulpmiddel om de functie te herstellen, is het mogelijk dat de botten van de wervelkolom hun nieuwe positie niet behouden. In de vierde en vijfde eeuw gebruikte Hippocrates, een Griekse geneesheer, massage om gespannen en pijnlijke spieren te ontspannen. Hij legde eens een warm kompres op zijn pijnlijke voet om die los te maken. Zijn chiropractor, kampioen tandenknarsen, hoe inefficiënt het ook lijkt, zou u aanraden uzelf een zachte massage te geven na elk van uw behandelingen.

Lees meer

Fysiotherapie 
Fysio Noordwijk

This entry was posted in verzorging. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.