Wat is een Visage?

Make up artist Rotterdam

 

Wat is een Visage?

Een visage is een trendy look die te zien is geweest op de catwalks van Parijs en Londen, en mysterieus in zijn wortels. Het woord Visage komt eigenlijk uit het Frans en betekent in wezen “make-up die op het gezicht wordt aangebracht”. Make-up artist die in een Visage stijl werken worden “visagers” genoemd, en elke gezichtsoefening moet worden ondersteund door een set technieken die worden uitgesleept als de zaak perfect is gedaan.

Hoe wordt een Visage uitgevoerd?

De eerste oefening van de Visage is een grote, overdreven glimlach met pruillipje als resultaat. Om dit onder de knie te krijgen moet men de spieren achter de wenkbrauwen opbouwen, door diep in te ademen, alvorens de adem in te houden en de spieren te ontspannen. Terwijl het gezicht lichtjes beweegt, zal de Visage-beoefenaar naar voren leunen, goed achter de wenkbrauwen kijken, en zachte druk uitoefenen met de toppen van de vingers. Dit zal de gezichtsspieren versterken.

Sommige artsen zullen u zeggen uw neus te snuiten alsof u een kaars aan het uitblazen bent. Een Visancer zal u ook aanraden uw neus verschillende keren te snuiten, waarbij u ervoor zorgt dat de lucht uit uw mond komt. Als je geen moeite hebt om door je mond te ademen, mag je stoppen. Wanneer u voelt dat u moeite heeft om lucht te happen, gebruik dan uw mondwater.

Voordat je verder gaat, vergeet niet je adem in te houden. Dit zal u comfortabeler maken, en het zal u eraan herinneren dat u uw Visage heeft.

De tweede oefening bestaat uit het herhalen van gezichtsuitdrukkingen. Omdat de gezichtsspieren vermoeid raken, zal de Visage arts u laten glimlachen, en vervolgens zullen ze samen verschillende gezichtsoefeningen uitvoeren. U zult dan in staat zijn om de gezichtsuitdrukkingen die u in het dagelijks leven ziet te vergelijken met de gezichtsoefeningen.

Een derde oefening zal helpen om de spieren achter de wenkbrauwen te vergroten. De wenkbrauwspieren worden door de behandelaar van Visage naar boven geleid, waarbij de wenkbrauwspieren naar beneden over het gezicht worden gestreken. Zodra de wenkbrauwen goed omhoog staan, worden ze weer opgetild en op hun oorspronkelijke plaats gezet. Dit zal de gezichtscontour van het hele gezicht verbeteren. Dezelfde behandeling wordt toegepast op alle gezichtsspieren.

Tot slot brengt de arts een kalmerende oplossing aan die de roodheid vermindert en het onaangename gevoel van de behandeling wegneemt. Na de behandeling kan de chauffeur naar huis rijden en omdat er geen overnachting nodig is, kan de behandeling zo vaak worden herhaald als de cliënt wil.

Vaseline voorkomt ingegroeide haartjes en helpt fijne lijntjes en rimpels te vervagen.

1 theelepel vaseline

1 ons nagelriemolie

3 druppels rozenwater

1 druppel klokgewijs draaiende olijfolie van eerste persing

1 druppel ontstekingsremmende oogolie

2 druppels jojobaolie

10 druppels Pamperay

10 druppels Sheaboter (dit kan in de plaats van de olijfolie worden gebruikt)

10 druppels bijtolie

Dit zijn slechts enkele van de aanbevolen producten voor deze behandeling. U kunt al deze producten meestal vinden in een salon of spa bij u in de buurt.

 

LEES MEER : 

This entry was posted in verzorging. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.