Wat kunt u verwachten bij een keratinebehandeling in Utrecht?

Keratine behandeling Utrecht
Keratine behandelingen kunnen een beetje moeilijk uit te leggen zijn. Zie het als een knipbeurt. Het enige verschil is dat in plaats van je haar te knippen, je het laat strippen door een machine. Klinkt eng, toch? Maar geen paniek! Het is echt net als thuis je haar laten knippen en je hebt er geen speciale vaardigheden of producten voor nodig, behalve het product dat je elke ochtend onder de douche hebt staan: shampoo. Vooral bij deze behandeling verwijder je geen haar van je hoofd, maar breng je topkwaliteit keratine aan. Ja, dat spul dat je op honden en katten ziet om ze die glanzende vacht te geven. Alleen wordt het niet op je vacht aangebracht, maar op je follikels (de wortelcellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van haar). Er is dus geen risico dat je achteraf iets smerigs voelt of ruikt – in tegenstelling tot chemische ontharingsmiddelen die thuis worden gebruikt – en je hebt ook geen schaar nodig omdat het proces ook thuis plaatsvindt. Bovendien zijn keratinebehandelingen niet permanent, wat betekent dat ze ideaal zijn als je iets meer tijdelijks wilt of gewoon liever vaak van look verandert dan je vast te leggen op iets langdurigers.

Wat houdt een keratine behandeling in?

Over het algemeen duurt een Keratine behandeling in Utrecht een uur en is verdeeld in zes stappen. Aan het begin doucht u met een speciale shampoo om uw haar te ontdoen van oliën, vuil en andere onzuiverheden. Vervolgens ga je onder een droger zitten die de haarschubben opent zodat de keratine in de wortel kan doordringen. Zodra je haar open is, wordt de keratine op je haar aangebracht en laat je het drogen. Zodra het droog is, brengt de stylist nog een shampoo aan om de keratine uit te spoelen en vervolgens wordt uw haar gestyled met uw gebruikelijke haarproducten. Als dat eenmaal gedaan is, kan het zijn dat je een beetje last hebt van pluizigheid en dat je je haar opnieuw moet wassen, maar dat is alles.

Een van de beste dingen van keratinebehandelingen is dat je er, in tegenstelling tot chemische ontharingsmiddelen, niet een bepaalde leeftijd voor nodig hebt. Je kunt op elke leeftijd een keratinebehandeling krijgen, en het is vooral populair onder tieners en jonge volwassenen die van het ongewenste haar op hun benen, oksels en bikinilijn af willen, maar geen permanente oplossing willen.

De voordelen van een keratine behandeling in Utrecht

  • Meer dikte en glans: Zoals elke haarbehandeling is keratine bedoeld om je haar dikker, sterker en glanzender te maken. Het type keratine dat gebruikt wordt voor haarbehandelingen is afkomstig van varkens, en het wordt normaal gesproken gecombineerd met proteïne. Het is ook goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Dit betekent dat het veilig is voor gebruik, en er zijn geen bekende bijwerkingen van het gebruik ervan.
  • Sexier krullen: Wanneer je haar behandeld is met keratine, zullen je krullen meer gedefinieerd zijn, en ze zullen hun vorm beter vasthouden dan wanneer ze met andere behandelingen behandeld zijn.
  • Beter handelbaar haar: Wanneer je haar met keratine is behandeld, wordt het zijdezacht en beter handelbaar. Dit maakt uw haar gemakkelijker te borstelen en te stylen, en het ziet er ook beter uit wanneer het aan de lucht wordt gedroogd.
  • Minder haaruitval: Overtollig haar op je hoofd kan een belangrijke oorzaak zijn van haaruitval. Met keratine heb je minder haar op je hoofd, en dus is de kans op haaruitval veel kleiner.
  • Geen chemicaliën: Het is niet alleen veilig, maar van chemische ontharingsmiddelen is bekend dat ze kanker, auto-immuunziekten, allergieën en andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Shampoo na je keratine behandeling in Utrecht

Na je keratine behandeling moet je je haar wassen met een speciale shampoo om de keratine laag te verwijderen. Het proces is vergelijkbaar met wat je doet als je je normale haar wast, maar het is een beetje anders omdat je je haar niet opschuimt zoals je normaal zou doen. In plaats daarvan masseer je de shampoo door je haar terwijl je het uitspoelt met koel water. Als je daarmee klaar bent, kun je terug naar je gewone leven en je haar wassen met de shampoo die je gewoonlijk gebruikt.

In dit stadium heb je geen speciale vaardigheden of producten nodig voor je keratinebehandeling. Je kunt elke shampoo gebruiken die je gewoonlijk gebruikt, en je kunt ook je normale conditioner gebruiken als je overtollige olie kwijt wilt. Je moet echter niet vergeten dat je alle oliën in je haar kwijtraakt, dus zorg ervoor dat je een conditioner gebruikt om je haar te beschermen tegen eventuele schade.

Conclusie

Nu je weet wat je kunt verwachten bij een keratinebehandeling in Utrecht, vraag je je misschien af wat er zo geweldig aan is. Nou, er zijn genoeg voordelen aan het krijgen van een keratine behandeling, vooral als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je haar te behandelen. Het is niet alleen veilig, maar het geeft je haar ook meer dikte en glans, en het maakt het beter handelbaar en gemakkelijker te borstelen als het droog is. Dus, hoewel het misschien een beetje raar voelt om thuis naar de kapper te gaan, is het echt niet zo erg als je erover nadenkt. Keratinebehandelingen zijn snel en gemakkelijk, en ze zijn zelfs veilig! Dus als je klaar bent om iets nieuws te proberen, boek dan vandaag nog een behandeling bij ons!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.